facebook
^zpět nahoru

  • 1 RESTAURACE
    Penzion Žďár nad Sázavou, vlastní parkoviště, ubytování Žďárské vrchy, to je Penzion Táferna. Kongresová turistika, společenská setkání, ale i rodinná rekreace, víkendové pobyty, abiturientské večírky, předváděcí akce či posezení s přáteli jsou hlavními aktivitami penzionu. Restaurace má kapacitu 45 míst. Stylové prostředí dodává pohodu pro posezení s přáteli nejen u dobrého jídla, ale i u dobrého piva. Zajišťujeme celodenní stravování pro veřejnost v restauraci a jídelně penzionu. Restaurace je v provozu jako kuřácká a jídelna je nekuřácká.
  • 2 SALÓNEK
    Jídelna je používána ke snídaním a podávání večeří pro ubytované. Upozorňujeme, že v prostorách ubytování v penzionu platí zákaz kouření. Jídelna slouží i jako oddělený salónek - možné využít pro oslavy, svatby, školení a různé prezentace. Prostor je pokrytý internetovým připojením.
  • 3 UBYTOVÁNÍ
    Zveme Vás na celoroční dovolenou do útulného rodinného penzionu situovaném v krásném a klidném prostředí Českomoravské vysočiny, v ekologicky nejčistší oblasti České republiky. V blízkosti se nachází památka UNESCO Žďár nad Sázavou - kostel sv. Jana Nepomuckého, v zámku Muzeum knihy a kolem mnoho rybníků a krásné přírody. Ubytovací kapacita - celkem pro 21 osob
  • 4 SKVĚLÁ KUCHYNĚ
    Milý přístup veškerého personálu, spolu s vyhlášenou kuchyní, přináší spokojenost všem hostům. Za zmínku stojí kvalitní polední menu, které se mění každý den s důrazem na sezónní speciality, zvěřinové hody, rybí speciality a další.
  • 5 ZAJÍMAVÉ OKOLÍ
    Zveme Vás na celoroční dovolenou do útulného rodinného penzionu situovaném v krásném a klidném prostředí Českomoravské vysočiny, v ekologicky nejčistší oblasti České republiky. V blízkosti se nachází památka UNESCO Žďár nad Sázavou - kostel sv. Jana Nepomuckého, v zámku Muzeum knihy a kolem mnoho rybníků a krásné přírody

Penzion a restaurace Táferna

všude dobře, u nás nejlépe...

Naše úspěchy

Správné načepování tzv. „pěkného piva" je cílem soutěže v hodnocení kvality a umění výčepních. I zástupci restaurace Táferna se zúčastňují této soutěže. Spolumajitel Táferny p. Josef Malý je Králem výčepních z roku 2001 a číšník David Samek se umístil na třetím místě v roce 2008.

A v čem spočívají pravidla soutěže ?

V královském výčepním souboji se hodnotí správná míra a to:

a) přesně na rysce 10 bodů

b) každý dílek pod rysku - 1 bod

c) každý dílek nad rysku - 1 bod

Výška pěny se hodnotí za každý dílek + 2 body.
Technika čepování, kdy plynulý a nepřerušovaný úkon je ohodnocen + 1 bod.
Přerušované čepování a dočepovávání -1 bod.
Porotce dle vlastního uvážení udělí body v rozmezí 0 - 6 bodů ve škále posouzení od velmi špatně, až po velmi pěkně natočeného piva.
Porotce může soutěžícímu udělit bodový bonus za dojem při výčepním úkonu, který může či nemusí bodovat.
Velmi dobrý dojem je bodován +1 bod, mimořádně dobrý celkový dojem +2 body.
Bodové srážky za nesprávné postupy jako nedovolený způsob čepování např. propichování bublin, míchání piva, odfoukávání pěny, setřepávání pěny apod. - 5 bodů.
Postavení piva před porotu bez podtácku - 2 body.
Nepředložení piva k hodnocení a za předčasné opuštění soutěžního prostoru - 5 bodů.
Čepování piva po limitu - 10 bodů